Our New Blog www.myhsebnotes.com We have transferred all the Notes from here. Please visit that.
Download MBBS Entrance Exam Questions Model With Answers | JIPMER 2000
HSEB Notes
Home » , , » Download MBBS Entrance Exam Questions Model With Answers | JIPMER 2000

Posted By on Friday, March 29, 2013 | 11:29 AM

MBBS | ENTRANCE EXAM
File Type : PDF
Size : 163 KB
Download

Click on "Download" to start downloading file.
If you have completed 12th standard with above 50% marks then you are applicable MBBS Entrance Exam.Your 12th standard subject must be Physics ,Chemistry , Biology and English. I have attached some Various type of MBBS entrance paper so please check it out.This paper are really helpful for you. Download it and read. 

Some questions from file :
1. The aortic opening in the diaphragm is at the level of
A. T10    B. T12    C. T6   D. T8
Ans. B

2. Which of the following is not a content of the pudendal canal
A. Pudendal nerve  B. Internal pudendal artery  C. Internal pudendal vein  D. Nerve to obturator internus
Ans. D

3. All the following are general visceral efferent except
A. Nucleus ambiguous   B. Dorsal nucleus of vagus  C. Salivatory nucleus  D. Edinger Westphal nucleus
Ans. A

4. Angle formed by the shaft and the neck of the femur is ___
degrees
A. 115  B. 125  C. 135  D. 145  
Ans. B

5. Which of the following is a primary lymphoid organ
A. Spleen   B. Lymphnode   C. Bonemarrow   D. Liver
Ans. C

6. Tongue is protruded by which of the following muscle
A. Hyoglossus B. Palatoglossus C. Myelohyoid  D. Genioglossus
Ans. D

7. All of the following are features of flat type of pelvis except
A. Narrow subpubic angle  B. Short concave sacrum  C. Divergent side walls  D. Wide sciatic notch
Ans. A

8. A lesion involving the C8 nerve root will affect
A. Extensors of fingers and wrist  B. Flexors of fingers and wrist  C. Small muscles of hand
Ans. B

9.Dorsal scapular nerve supplies
A. levator scapulae and rhomboids B. supraspinatus and infra spinatus C. lattismus dorsi D. serratus anterior
Ans. A
Don't Miss our Stuff !! Get Notes Daily vai Email
Don't miss our post. Get Notes daily direct to your Email Inbox. Enter your Email Address and submit to Subscribe.
Enter your Email Address:

0 comments:

Post a Comment

Don't forget to leave your comment.

Do you have downloaded our Toolbar for your Browser ? If not then download it and get Notes eaisly. Click here to Download And integrate with your Browser.